Oppimisverkostot mullistavat oppimisen

Oppimisverkosto on modernin työssäoppimisen tehokkain muoto.

Mitä jos maailman johtavat huippuasiantuntijat valmentaisivat henkilökuntaasi työn ohessa?

Mitä jos voisit unohtaa seminaarit, sämpylät ja wiinerit ja siirtäisit organisaatiosi globaalien oppimisverkostojen avulla kokonaan uudelle oppimisen ja osaamisen tasolle?

Entä jos yrityksesi ei enää olisi toimialansa haastaja vaan sen tietämyksen ykkönen?

Oppimisverkostoissa tapahtuva vertaisoppiminen on tutkitusti oppimisen tehokkain muoto.

Oppimisverkosto korvaa monille vastenmielisen yksin puurtamisen uuden yhteisöllisesti jaetun oppimistavan ja pedagogiikan avulla.

Oppimisverkosto on ylivoimainen, koska sen avulla syvempää ymmärrystä ja vaikuttavuutta ei rakenneta vain yhden ihmisen korvien väliin vaan koko työyhteisön ja tiimin toimintakulttuurin ytimeen.

Oppimisverkoston avulla oppiminen on motivoivaa, hauskaa ja etenkin mieleen painuvaa.

Normaali luentopohjainen opetus tahtoo tutkimusten mukaan unohtua jo muutamassa päivässä, mutta oppimisverkoston myötä asiat jäävät mieleen paljon tehokkaamin ja pitkäkestoisemmin. Yhdessä opittu asia ei jää vain yhden ihmisen tietämyksen varaan vaan koko työyhteisö voidaan saada ymmärtämään opittavat ilmiöt nykyistä syvemmin.

Tuloksia ja vaikuttavuutta on helppo todentaa, sillä kun oppimista tapahtuu, muuttuvat sekä arkiset metodit että käytännön työtavat tehokkaampaan muotoon.

Oppimisverkoston tehokkuus näkyy suoraan työn, työtavan ja työkalujen käytön tehostumisena.

Suora seuraus oppimisesta ovat motivaation ja työtyytyväisyyden kasvu. Yhteisölliseen muotoon rakennettu oppiminen on samalla myös järkevää henkilöstöhallintoa.

Global taskforce of likeminded strategy & communication professionals

N. A. Osaran kuja 4 B

00790 Helsinki